Alcohol- en voedselindustrieën ondermijnen bewust uw gezondheid

Bron: Volkskrant

‘Er is nu bewijs dat de voedsel-, drank- en alcoholindustrie dezelfde tactieken en strategieën als de tabaksindustrie gebruikt om de maatregelen voor de volksgezondheid te ondermijnen’, is de conclusie van een wereldwijde analyse van de Universiteit van Melbourne. Het onderzoek is in het toonaangevende tijdschrift The Lancet gepubliceerd.

Financiering
Een van de manieren waarop bedrijven het volksgezondheidsbeleid ondermijnen is door vertekening van onderzoeksresultaten, bijvoorbeeld door als industrie onderzoeken te financieren. Onderzoeken die uitsluitend gesponsord zijn door bedrijven uit de voedings- en drankindustrie hebben vier tot acht keer meer kans conclusies te hebben die gunstig zijn voor de financiële belangen van de bijdragende onderneming, dan de onderzoeken die niet werden gefinancierd door dergelijke bedrijven.

Daarnaast betaalden internationale bedrijven grote sommen geld om relaties met gezondheidsinstanties op te bouwen en lobbyden ze bij regeringen om gezondheidsvoorschriften te blokkeren.

Suiker
Het onderzoek noemt als voorbeeld de machtige Amerikaanse Sugar Association, die dreigde ermee om bij de Amerikaanse regering aan te dringen de bijdrage aan de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO)terug te schroeven. Aanleiding was het rapport dat de WHO vorige week publiceerde, daarin gaf de organisatie aan een maximumgrens te willen vastleggen voor het aantal toegevoegde suikers in producten.

‘Om kritiek af te buigen, bevorderen bedrijven acties buiten hun vakgebied’, staat te lezen in het onderzoek. Zo zetten tabaksbedrijven zich in voor de preventie van geweld tegen vrouwen en leggen producenten van bewerkte producten de nadruk op het belang van beweging.

Conclusie:
Het mag duidelijk zijn dat de invloed van bedrijven op zowel instelling als de overheid en andere organen enorm is. Dit is ook duidelijk te zien bij onze eigen overheid en instelling als het voedingscentrum. Wat ze weten en vertellen wordt voorgefluisterd door de industrie. Wat ze weten en vertellen is in het belang van de industriewinst, niet in het belang van uw gezondheid.

Het beste advies wat ik u dan ook kan geven is: Denk zelf goed na, hou alles zo natuurlijk mogelijk en laat alle voorverpakte producten vol chemische toevoegingen lekker links liggen. Een Unileverdieet zal uw leven verkorten en verslechteren in tegenstelling tot een dieet dat bestaat uit (biologische) echte voeding.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0
error: Auteursrechtelijk beschermd.