Anticonceptiepil verre van ongevaarlijk

de pil niet ongevaarlijkIn 2011 gebruikte volgens berekeningen van het CBS bijna 38% van de vrouwen tussen de 16 en de 50 jaar de anticonceptiepil. Dat zijn verontrustende cijfers omdat de schadelijke effecten van Pil-gebruik massaal onderschat worden, zowel door artsen/apothekers als door de gebruiksters zelf.

Het vrouwelijk hormonale functioneren maakt deel uit van het omvangrijke en belangrijke regelsysteem dat we aanduiden als het Neuro-hormonale systeem. Dit systeem dient u als een complex netwerk te beschouwen waarbij de onderlinge samenhang en invloed van de afzonderlijke componenten van het regelsysteem op de rest van het systeem groot is. Het is derhalve onjuist om te denken dat je één van de componenten van dit regelsysteem kunstmatig buitenspel kunt zetten zonder dat dit de rest van het regelsysteem beïnvloed.

Verder wordt er geen rekening gehouden met het gegeven dat het gebruik van de anticonceptiepil roofbouw pleegt op verschillende nutriënten van het lichaam, waaronder zeer belangrijke vitamines en mineralen. Dit betekent dat door het gebruik van de Pil een tekort aan deze voedingsstoffen ontstaat, wat op den duur weer leidt tot gezondheidsklachten. en ziekten.

Vermijd zo lang mogelijk:
PraktijkvanUnen raadt meisjes aan zo lang mogelijk te wachten met de pil. Wanneer er sprake is hormonale disbalans kan dit ook met zachte natuurlijke middelen gebalanceerd worden. Soms wordt de pil al voorgeschreven aan meisjes van 10/11 jaar uit gemak, maar met de bijwerkingen van de pil zal dit altijd negatieve bijwerkingen hebben.
Ook zijn er andere vormen van anticonceptie zoals de spiraal die locaal hormoon afgeven maar dan vele malen minder dan de orale anticonceptiepil.

De natuurlijke weg:
Desondanks is bij jonge tieners die nog geen anticonceptie nodig hebben aan te raden hormonale disbalans via de natuurlijke weg te verhelpen, gezien de hormonale balans ook weer van positieve invloed is op de algehele gezondheid en ontwikkeling tijdens de pubertijd.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
error: Auteursrechtelijk beschermd.