Cholesterol in 2 minuten

Door: [youtube link=”http://www.youtube.com/watch?v=BkDl544E9bg” width=”640″ height=”360″]

Naar aanleiding van mijn vorige post over de nationale cholesteroltest en de reacties hierop is hier het resultaat. Cholesterol in 2 minuten. In plaats van de uitgebreide video die ik eerst had, heb ik besloten om dit terug te knippen naar een korte bondige video. Waarom? Enerzijds om in korte tijd mensen op het juiste spoor te zetten omtrent cholesterol. Niet alle informatie die er bestaat omtrent cholesterol zit erin. De video is bedoeld als bondige boodschap die duidelijk maakt waarom cholesterol niet onze vijand is en om jou te wapenen tegen de angstzaaierij die er is en aankomt (nationale cholesteroltest).

Daarnaast, is het ideaal om te delen met mensen die nog geloven dat cholesterol eng is en vet onze vijand. Als jij zulke mensen kent en hen wil overtuigen is een uitleg van 2 minuten goed te doen. Twee minuten heeft iedereen. Een website lezen, boek of lange video uitzitten niet.
Zo hoop ik dat jij met deze video zelf uit de voeten kan, alsook anderen kan informeren.

Vanwege deze ingeving heb ik besloten de vragen die gesteld zijn te behandelen in deze post.
De eerste vragen komen aan bod in de video, gezien deze bij de basisinformatie horen.
De laatste vraag van Marga komt niet aan bod dus die behandel ik hier:
Ik ben aanhanger van het Bloedgroepdieet, vet is bijvoorbeeld voor mij (Bloedgroep A) niet echt goed, wel beperkt goed vet zoals olijfolie of vis.
Mensen met bloedgroep O kunnen veel meer vet aan……………maar hebben weer moeite met koolhydraten.
Er is geen algemene leefregel die goed is voor iedereen
Eet en leef bewust en bedenk goed WAT je in je mond stopt.

Mijn vraag is in hoeverre therapeuten kijken naar het bloedgroepdieet.”

Antwoord: In hoeverre therapeuten er naar kijken is lastig te zeggen, gezien ik niet alle therapeuten ken.
Ik zelf ga niet uit van het bloedgroep dieet. Mijn visie komt vanuit de evolutionaire leer en ik ga uit van wat archeologen e.a. denken wat wij gegeten hebben tijdens de evolutie. De voeding die heeft bijgedragen aan onze enorme hersenontwikkeling, onze voortgang in socialisatie en wat ons tot intelligente en gezonde mensen heeft gebracht. Dit is met name het gedeelte uit onze paleolithische geschiedenis waarin we honderdduizenden jaren voorzien waren van bepaalde bronnen aan voeding.
Afhankelijk van o.a. seizoen, beschikbaarheid en geografische locatie was dat natuurlijk verschillend. Desodanks is er wel een aardig beeld van wat nou echt ‘mensenvoer’ is wat bijdraagt aan onze gezondheid en ontwikkeling en wat niet.

Als die voeding ons heeft gebracht tot wie we nu zijn zou iedereen daarmee uit de voeten moeten kunnen ongeacht bloedgroep. Mensen die niet uit de voeten konden met onze evolutionaire voeding zouden dan via natuurlijke selectie gefilterd zijn. Een ander punt bij het bloedgroep dieet is dat het uitgaat van 4 bloedgroepen. Wellicht nieuw voor veel mensen maar er zijn veeeeel meer bloedgroepen dan de 4 die daarin gebruikt worden.

Fysiologisch gezien zijn er bepaalde stoffen die we mensen nodig hebben voor optimale werking, ontwikkeling en gezondheid.
Olijven en vis bijvoorbeeld passen goed bij de mens als vet. Kroketten en sla-olie niet. Wanneer er voor bepaalde voedingsstoffen/producten, die wel mensenvoer zijn vanuit de evolutie, een intolerantie is raad ik aan om die tolerantie op te heffen in plaats van deze voeding te mijden.

Hopelijk heb ik hiermee je vraag beantwoord.

To do lijstje:
Vragen of opmerkingen? Stel ze gerust in het commentaar hieronder.
Idee voor een volgende post of video? Laat het me ook weten via het commentaar.
Ken jij iemand die cholesterol nog als het kwaad ziet? Gun ze de 2 minuten uitleg als introductie.
Ben jij nog geen lid van mijn nieuwsbrief? Schrijf je dan nu in en maak kans op een Gratis exemplaar van mijn boek!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
error: Auteursrechtelijk beschermd.