Chronisch zieken gaan er op achteruit

chronisch zieken er op achteruitChronisch zieken en gehandicapten zien door het regeerakkoord hun financiële situatie enorm achteruit gaan. Daarvoor waarschuwt de Chronisch zieken en Gehandicapten Raad (CG-raad), een koepel van 190 landelijke organisatie voor deze groep mensen, zaterdag.

De chronisch zieken hebben flink te lijden onder het afschaffen van de belastingaftrek voor ziektekosten, het verhogen van eigen bijdragen en het niet meer vergoeden van de huishoudelijke hulp. De hervormingen in het zorgstelsel verzachten de pijn slechts, want de meeste chronisch zieken zullen een hoger inkomensverlies lijden dan gezonde Nederlanders, aldus de koepel.

Commentaar PraktijkvanUnen:
Reden te meer om het zorgstelsel op de schop te gooien. Chronisch zieken blijven in het huidige stelsel slachtoffer op verschillende vlakken:

Slachtoffer van een tekort aan juiste behandeling
Mensen met chronische klachten krijgen niet de juiste behandeling, anders waren ze niet chronisch ziek. De juiste behandeling maakt een eind aan de situatie, of verbeterd het dusdanig dat mensen hun leven weer kunnen oppakken. De huidige reguliere ziekenzorg draagt bij aan het chronische karakter waarin teveel mensen verstrikt raken.

Slachtoffer van een tekort aan juiste beleidsvoering
Terwijl de verkeerde behandeling mensen chronisch ziek houdt, worden zij nu dubbel gestraft door de kosten voor de mensen te verhogen terwijl hun inkomen daalt. U kunt niet meer leunen op het huidige zorgstelsel die u financieel uitkleedt en chronisch ziek houdt.

Heft in eigen hand!
Reden te meer voor mensen met chronische klachten om hun eigen weg te volgen en behandelaars te vinden die hen wel kunnen helpen.  De juiste behandelaar helpt niet alleen door de chronische klachten te verhelpen. Mensen krijgen hun sociale leven weer terug, kunnen weer werken, verbeteren hun financiële positie en kunnen dus met minder stress weer genieten van het leven.

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
error: Auteursrechtelijk beschermd.