Detox – Weet jij deze gevaren van detoxen?

Detox is tegenwoordig erg populair. Er zijn allerlei methodes waarbij het lichaam zichzelf zou ontgiften en waardoor je je weer helemaal jong, fris en fruitig voelt. Het nadeel is dat veel van deze hypes niet gebaseerd zijn op daadwerkelijke werkingsmechanismen va het lichaam. Het gros van de methodes is dan ook in het beste geval onzinnig en als het even tegenzit zelfs gevaarlijk. Enkele hypes van tegenwoordig zijn detox pleisters, detox drankjes, sapvasten en detoxthee, thuis detoxen of op een detoxvakantie.
Lees verder over de gevaren van detoxhypes:

detoxDetoxdrankjes
Het begint al met detoxdrankjes zoals Yagua of andere flesjes bij de Tuinen bijvoorbeeld. Laat je niet voor de gek houden dat wat water met geconcentreerd fruitsap en verwaterde extracten van enkele planten jouw lichaam reinigt van alle narigheid die er in zit.
Zo’n drankje beschikt niet over de mogelijkheden om nare stoffen los te weken en vervolgens uit je lichaam te transporteren.
Als je het lekker vindt is het leuk, maar dat is dan ook alles wat het voor je zal doen.

Sapvasten
Hetzelfde geldt voor het sapvasten. Er zijn mensen die sapvasten propageren en nog meer mensen die zich er maar al te graag aan wagen. Echter zorgt sapvasten niet voor de nutriënten die nodig zijn voor het lichaam om toxines te kunnen elimineren en verwerken. In het slechtste geval gebruik je zelfs stoffen die lichtelijk zwarte metalen kunnen losweken, maar het vervolgens niet het lichaam uit kunnen krijgen omdat de bindingscapaciteit te laag is. Het nadeel hiervan is dat je dan dus nare stoffen losweekt uit ‘veilige plekken’ en ze daarna door je lichaam transporteert en kwijtraakt op andere plekken.

“Stel je een volle stofzuigerzak vol. Je haalt die uit de stofzuiger en brengt die naar buiten naar de vuilnisbak. Als het goed is knoei je onderweg niets. In het geval van slecht detoxen, zit er een gat in die zak en laat je een heel spoor van troep achter in je huis. Dat wil je niet hebben, zeker niet in jouw lichaam!”

In Detoxen deel 2 vertel ik verder over goed detoxen en waar je op moet letten.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
error: Auteursrechtelijk beschermd.