Detoxen – Deel 2: De goede manier

Als je wil detoxen, kun je het maar beter goed doen. Half werk kan resulteren in nare gevolgen. Je kunt je veel slechter gaan voelen omdat je bloed weer vol toxines zit en je ze verplaatst. Sommige mensen zijn zelfs trots over hun aparte ontlasting en dat dit een goed teken is. Ontlasting hoort niet grijs, groen of wit te zijn. Dat is niet gezond! Zeker niet dagen achtereen of langer. Gezonde ontlasting is ca. 2 maal daags een bruine sigaar, die niet blijft kleven.

detoxenBovenstaande mechanismen spelen niet in op belangrijke detoxorganen in het lichaam. Denk daarbij aan de lever en nieren, maar ook lymfen. Dit zijn belangrijke spelers op het gebied van detoxen. Wanneer deze organen (en klieren) , die enorm veel energie verbruiken, niet de juiste nutriënten krijgen om hun werk te doen zal detoxen falen.
Vanuit de kPNI weet ik precies wat deze organen nodig hebben om maximaal te kunnen presteren.
Als je wilt detoxen is het dus belangrijk om van te voren al te zorgen dat deze organen op hun best zijn.
Je wilt geen toxines vrij maken die daarna niet verwerkt kunnen worden.

Slim detoxen
Naast het feit dat deze organen heel veel voedingstoffen nodig hebben om hun werk uit te kunnen oefenen is er nog het volgende: Wanneer je stoffen als zware metalen wil losweken, is het heel belangrijk om te zorgen dat je middelen gebruikt die de stoffen losweken maar ook het lichaam uit krijgen.

Er zijn allerlei stoffen die dit matig kunnen, waardoor zware metalen zich dus verspreiden in jouw lichaam! Er zijn ook stoffen die dit heel goed kunnen. Die grijpen toxines vast en laten ze niet meer los, waardoor ze veilig jouw lichaam verlaten. Vaak is er ook een samenspel van stoffen nodig. Stoffen die toxines losweken en andere stoffen die het transport ovemetalen rnemen.

Pre-detoxen
Detoxen is niet onschuldig! Het klinkt leuk en hip, maar het heeft nare gevolgen wanneer het niet goed gebeurd. Een belangrijke tip is dan ook: voorkomen is beter dan genezen. Stel je vanaf nu in op het voorkomen van toxine opbouw in jouw lichaam. Denk hierbij niet alleen aan wat je eet en drinkt. Denk ook aan huishoudelijke middelen, cosmetica, verzorgingsproducten, de omgeving waar je woont, de vullingen in je tanden, xeno-oestrogenen etc.

Eet en drink zo puur en gezond mogelijk, maar ook zeker voldoende! Jouw detoxorganen verbruiken veel energie en hebben veel goede voeding nodig. Op een 800Kcal dieet of sapvasten zullen die organen niet optimale ondersteuning krijgen.

Voorkomen is beter dan…
Vermijdt daarnaast bijv. producten vol met parabenen, sodium lauryl sulfaat etc. Pas op met alcohol en tabak en kom niet direct in aanraking (ook ogen en neus) met chemische schoonmaakmiddelen.

Ga wat vaker de natuur in om schonere lucht op te snuiven terwijl je lekker beweegt! Er zijn ook steeds meer make-up en verzorgingsproducten die minder schadelijke stoffen bevatten. Als je bedenkt dat aluminium en parabenen in verband worden gebracht met kanker en Alzheimer, is de keus om voor betere producten/alternatieven te kiezen eigenlijk heel logisch.

Wanneer je goed wilt detoxen kun je terecht bij PraktijkvanUnen voor professioneel advies omtrent voeding en ondersteuning van het detoxproces.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
error: Auteursrechtelijk beschermd.