Ekotown Review

YassirvUnen_JessevdVeldeAfgelopen zaterdag hebben we de eerste versie van Ekotown bezocht.
Een klein dorpje in Amstelveen met als onderwerp biologische voeding en producten.

Bij binnenkomst viel het me al meteen op dat ik aardig wat voedsel zag en rook.
Mooi! Ik hou van eten. Vooral goed, lekker en gezond eten.
Ook was het dorp leuk opgetuigd. Verschillende tenten en hutjes, hooibalen, zitzakken enzovoorts. Ik vond het wel knus.

 

Na even een rondje te hebben gelopen om de sfeer te proeven en indrukken op te doen
was het tijd om overal eens goed voor te gaan zitten, staan, liggen enzovoorts.

Wat ik leuk vond was dat er aandacht was voor milieu en mens. Zo was er een tent waar plastic werd gerecycled door kinderen op een leuke manier, terwijl we verderop een quiz konden doen over mensenrechten die we helemaal goed hadden 🙂

Ijskoud!
Qua lezingen heb ik weinig meegepakt. Vanuit mijn achtergrond heb ik geen behoefte aan de basispraatjes over gezonde voeding etc. Naar Wim Hof was ik wel benieuwd en die heb ik dan ook helemaal uitgezeten (ehh gestaan! Wat een drukte).

Geweldig hoe Wim het brengt. Hij komt wat verstrooid over, maar hij had wel goede punten. Het onderzoek naar kou en de effecten op het zenuwstelsel en immuunsysteem zijn erg interessant. Heel nieuw is het niet, maar hij brengt het leuk.
Het gevaar is echter wel dat Wim naar mijn mening doorschiet. De kou zou overal voor helpen. Van de kleinste dingen tot en met allergiën en auto-immuunziektes.
Hij brengt het als een panacea (een middel als oplossing voor alle kwalen).
Dat gaat mij te ver. Ik ben er van overtuigd dat kou, ter aanvulling therapeutisch heel goed kan zijn. Maar niet als het enige middel om alles te helen.
Er is niet één wondermiddel, gezien we ook niet ziek worden door één oorzaak. Hier in had ik graag wat meer terughoudendheid gezien van zijn kant, omdat het afbreuk doet aan wat de kou wel kan doen.

Lekkerbekken
Het eten was interessant. Van gezond tot ongezond. Van lekker wokken met gamba’s of bio bbq spiezen met sla (waarin ik een kruipend insect vond… hoe paleo) tot en met dikke wafels en crèpes met chocola en friet. Opvallend was wel dat ik veel mensen met wafels zag lopen en de rij bij de friet het drukste was. Biologische aardappels maken friet nog niet meteen gezond. Maar wie weet, was dit hun 20% naast hun gezonde 80%.

In rij bij de BBQ hoorde ik 2 make-upmeiden achter me nog aan elkaar vragen of ze niet ergens koeken verkochten en dat ze langs het benzinestation gingen om eten te halen.
Wellicht hadden ze teveel make-up ingeademd?

Oorpijn
De muziek mag wat mij betreft echt anders en dat heb ik van meer mensen gehoord.
Urenlang dezelfde soort muziek was niet aan mij besteed. Variatie lijkt me gezond en wellicht ook leuk om wat muziek te draaien waar je op kan dansen, of op kan ja knikken in plaats van na een tijdje nee knikken.
Dat kan van samba muziek tot techno zijn, zolang de voetjes ook eens van de vloer kunnen.
Dit viel me ook op toen een band een hardstylenummer naspeelde en de beats van het drumstel meteen een groot deel van het publiek enthousiast deed doen bewegen.

Chill
De sfeer was erg goed. Veel vrolijke gezichten en relaxte mensen. Wellicht komt dat door het gratis kunnen proeven van allerlei chocolade, groentechips en allerlei andere dingen. Dat was wel fijn om eens te kunnen proeven of je dure snacks wel lust.
Daarnaast lagen er zalige zitzakken (mag ook wel van die prijs haha) die zich helemaal naar je lijf vormen. Ik moet zeggen, zodra ik lag kon ik haast in slaap vallen. Zeker met het zonnetje erbij. Die dingen lagen geweldig!

Verder leuk kunnen praten met collega’s als Suzanne Poot, Juglen Zwaan, Richard de Leth en Jesse van der Velde.

Als gezondheidsdeskundige heb ik wel zo mijn vragen bij enkele stands en producten zoals brood, zuivel, bier, friet en zoetigheid, maar het is een commercieel concept. Dan krijg je dat en daar is niets mis mee. Daarnaast is het een mooi initiatief wat aanzet tot nadenken over voeding, biologisch eten, duurzaamheid en mensenrechten. Al met al vind ik het daardoor een leuke dag en voor herhaling vatbaar.

GRATIS boek
Hoe heb jij Ekotown ervaren? Laat je mening hieronder achter bij de commentaren.
En leuk nieuws! Mijn manuscript wordt deze week opgestuurd.
Het boek komt dus steeds dichterbij en jij maakt nog altijd kans op een GRATIS exemplaar als je op mijn nieuwsbrief geabonneerd bent, dus ….. schrijf je meteen even in:

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0
error: Auteursrechtelijk beschermd.