Gezonde oliebollen volgens voedingscentrum

Gezond oliebollen eten, kan dat?

Ja dat kan zegt het voedingscentrum:

  • Voor alles geldt dat genieten met mate altijd helpt. Eén oliebol staat qua calorieën gelijk aan een boterham met kaas. Je kunt prima ‘s middags een paar oliebollen eten in plaats van je boterhammen, zegt Els Dijkstra van het Voedingscentrum, maar het probleem is dat mensen het vaak als tussendoortje eten, en dan tikken die calorieën wel aan.
  • Kies bij twijfel voor de oliebol en niet voor de appelflap. De appelflap bevat namelijk veel meer calorieën, vertelt Dijkstra. Een oliebol bevat 170 calorieën en een appelflap 320 calorieën.

gezonde oliebollenEigenlijk zat een nieuwe blogpost niet meer in de planning, maar dit soort onnozele uitspraken op nationale tv dankzij ons belastinggeld vraagt om tegenspraak.
Hoe het voedingscentrum kan beweren dat oliebollen gezond kunnen zijn is mij (en velen met mij) een raadsel.

Alles is PRIMA
Je kunt inderdaad prima oliebollen eten ‘s middags in plaats van normale voeding en je kunt dan ook prima ziektes ontwikkelen op den duur. Is dat ook verantwoord Els Dijkstra?

Helaas zit Els (voedingscentrum) vast in oude mythes als vet = slecht en calorieën moet je mijden. Diezelfde Els die op video´s stelt dat 1 keer per maand friet goed is… Ik vind haar mening helemaal prima zolang zij haar onzinnigheden niet van ons belastinggeld de ether in spuwt en hiermee mensen voor de gek houdt.

Vanzelfsprekend mag u genieten wat u wilt, maar het verantwoord noemen is jezelf voor de gek houden.
Mensen die oliebollen eten weten dat ze ongezonde vette troep eten omdat ze het lekker vinden een keer.
In plaats van de onzinnigheden van het voedingscentrum te weerleggen laat ik deze kwestie over aan uw gezond verstand.
Iets wat het voedingscentrum lijkt te missen.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
error: Auteursrechtelijk beschermd.