Gezondheid is geen eigen verantwoordelijkheid!

Dit lijkt het geval te zijn in de hoofden van veel te veel mensen.
Mensen die statines (cholesterolverlagers) gebruiken in de USA, zijn de afgelopen jaren steeds slechter gaan eten. Dit blijkt uit onderzoek van Takehiro Sugiyama e.a. dat in JAMA Intern Med verschijnt. De BMI nam ondertussen ook aanzienlijk toe. De verklaring hiervoor zou niet duidelijk zijn.

cholesterol_statinesWat denk je hiervan: statines dragen bij aan hart-en vaatproblemen. Zouden die mensen dan nog graag bewegen? Daarbovenop het feit dat statines de aanmaak van q10 blokkeren waardoor je spieren niet optimaal kunnen functioneren. Eerder dus spierpijnen en krampen, zelfs uit het niets. Sowieso is cholesterol een prachtige stof die nooit de boosdoener is bij hart-en vaatziektes.

 

Eigen schuld?
Ik acht de kans klein dat de meeste statinegebruikers hiervan op de hoogte zijn. Er wordt gedacht dat veel van de statinegebruikers uit het onderzoek het idee hebben, dat de statines gebruikt konden worden om hun leefstijl te compenseren. Dus, je eet slecht en je zit op je reet, je krijgt slechte cholesterolwaarden en je verhoogd je kans op schade in je vaten (want dat is waar het echt om draait)…. en om dat allemaal teniet te doen slikken we toch gewoon ff een pilletje?

Nou niet dus. Uiteindelijk wordt het er alleen maar erger op. Ideaal voor de farmaceuten natuurlijk. Dit betekend meer pillen in de verkoop. Nog meer pillen die waarschijnlijk juist bijdragen aan het probleem dat ze zouden moeten maskeren.
Want oplossen doen die pillen niet he? 😉
Ondertussen hebben GSK en Novartis samen een miljardendeal gesloten. De economie moet natuurlijk gezond blijven…

Het blijft zo dat er veel mensen zijn die geen energie willen steken in gezond leven om daar de vruchten van te kunnen plukken. Zij hopen wanneer het mis gaat dat de dokter wel een ‘quick fix’ heeft. Uiteindelijk zal het altijd zo blijven dat je hard moet werken voor de dingen die iets waard zijn. En wanneer je hard werkt voor je gezondheid zul je er ook zuiniger op zijn. Op die manier zou je zelfs kunnen stellen dat mensen die er geen moeite voor doen ook geen gezondheid verdienen.

Hoe denk jij hierover?
Is jouw gezondheid jouw eigen verantwoordelijkheid? Moeten mensen voor hun eigen gedrag verantwoordelijk gehouden worden? Ik hoor graag jouw mening via een commentaar hieronder.

Heb je niets te melden? In mijn boek (Wat bijna klaar is) ga ik dieper in op dit soort zaken en nog veel meer.
Schrijf je in op mijn niewsbrief en je maakt kans op een GRATIS exemplaar.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0
error: Auteursrechtelijk beschermd.