Helft medicijnen deugt niet

Vooraf aan onderstaand nieuwsbericht deel ik u graag mee dat PraktijkvanUnen voor veel medicijnen natuurlijke alternatieven heeft zonder bijwerkingen die wel helpen. Laten we ze beschouwen als… Geneesmidelen

helft medicijnen deugt nietVolgens twee gereputeerde Franse professoren is de helft van alle geneesmiddelen ‘nutteloos’: omdat ze niet werken, omdat er veiligere alternatieven zijn of omdat er minstens even doeltreffende producten op de markt zijn die minder kosten. Een bittere pil voor de farma-industrie én voor de patiënt.

Een nieuwe geneesmiddelengids voor het grote publiek, een turf van 900 pagina’s, gooit bij onze zuiderburen een steen in de kikkerpoel. Niet alleen vanwege de stelling dat de helft van alle geneesmiddelen om een of andere reden nutteloos is.

De profs Philippe Even en Bernard Debré hebben in hun Guide des 4.000 médicaments utiles, inutiles ou dangereux becijferd dat 70procent van de weinig doeltreffende geneesmiddelen en zelfs 28procent van de medicamenten zonder enige efficiëntie nog terugbetaald worden ook.

‘Haal die gevaarlijke, nutteloze of ondoeltreffende geneesmiddelen van de markt, en het tekort in de ziekteverzekering is meteen geregeld.’ Alleen al in Frankrijk zou het gaan om een besparing van 10 tot 15miljard euro. Per jaar.

‘Al die nutteloze medicamenten zijn een gevolg van laksheid en incompetentie van de overheid, in de hand gewerkt door de corruptie van de farma-industrie, die de 20procent winst die ze elk jaar maakt in stand wil houden’, sneert professor Even, de voormalige decaan van de geneeskundefaculteit van de Universiteit van Parijs, in het Franse weekblad Le Nouvel Observateur. Hij omschrijft de farma-industrie als ‘de meest lucratieve, de meest cynische en de minst ethische van alle industrieën’.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
error: Auteursrechtelijk beschermd.