Herkeuring WAJONG – mijn tip aan jou

wajong-herkeuringOnlangs kwam het nieuws er dat er een herkeuring komt voor WAJONGers.
http://nos.nl/artikel/523356-herkeuring-voor-wajongers.html
Slechts nieuws voor diegenen met chronische ziektebeelden die niet erkend en/of niet behandeld worden door de orthodoxe medici. (denk aan bijnieruitputting, allerlei darmklachten, fibromyalgie, reumatische klachten, chronische vermoeidheid etc.) Voor de WAJONG uitkering komt er namelijk een herkeuring en worden de regels veel meer aangescherpt. Staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken wil mensen met een Wajonguitkering laten herkeuren.

Het probleem is dat al die chronische ziektebeelden die geen specifiek label hebben of niet passen bij bepaalde lab-uitslagen, niet in aanmerking komen voor officiële erkenning. Dit houdt dus in dat enorm veel mensen die al last heb van lichamelijke klachten + zich niet begrepen/serieus genomen voelen, daarboven op nog eens gestraft worden. Gestraft voor het feit dat de huisarts niet begrijpt wat er aan de hand is en dus maar bepaalt dat er niets aan de hand is of dat iemand zich aanstelt.

Stel je voor…
Stel je voor dat je altijd vermoeid bent en pijn hebt en ‘ze’ kunnen niet vinden wat er aan de hand is. Je krijgt een label (of niets) en moet er maar mee leren leven. Redelijk frustrerend denk je ook niet?

Opstaan en naar bed gaan met klachten terwijl al die orthodox opgeleide mensen (artsen en specialisten) je niet kunnen vertellen wat er nou aan de hand is (of zit het tussen je oren?).
Vaak ziet men van buiten ook niets aan je, dus verwacht men maar dat het wel goed met je gaat.
Bovenop al die frustratie komt dan ook nog eens het feit, dat diegenen die niet geholpen worden nu aan het werk moeten (wat ze niet kunnen) of anders in de bijstand komen.
Zou dit soort stress de klachten kunnen verergeren?
Zeker.
Zijn die arme mensen dan nog verder van huis?
Natuurlijk!

Is het belangrijk dat al die mensen eigenlijk de juiste hulp zouden moeten krijgen, zodat zij van hun ziektebeeld kunnen afkomen en hun leven weer kunnen oppakken?
Ik vind van wel!

Hand in eigen boezem
Als de regering die mensen zo graag aan het werk wilt krijgen, raad ik de regering en Staatssecretaris Klijnsma aan om hand in eigen boezem te steken: Focus op daadwerkelijke gezondheid. Subsidieer voor alle chronische zieke mensen kPNI therapie inc. de suppletie zodat zij hun gezondheid voor eens en altijd weer kunnen oppakken. Geef deze enorme groep mensen de kans om weer actieve, vrolijke en energieke participanten te worden van hun eigen leven en de maatschappij.
Op dit moment worden deze mensen aan hun lot overgelaten, niet serieus genomen en gestraft voor een situatie waaraan zij zelf heel moeilijk uit kunnen komen zonder de juiste hulp.
Het korte termijndenken van Staatssecretaris Klijnsma om deze mensen kosten wat kost aan het werk te krijgen zal resulteren in alleen maar meer ellende. Mensen pushen die niet kunnen, maakt hen nog zieker. Helaas is alles gericht op economie en winst in tegenstelling tot het welzijn van diegenen die zij vertegenwoordigen…. het volk.

Mijn tip aan huidige WAJONG-ers en aanvragers:
Waarschijnlijk wil jij zelf ook je leven weer oppakken en verder studeren of werken. Als je daar nu niet toe in staat bent door chronische gezondheidsklachten, is er hulp.
Ik raad elke WAJONGer die gebukt gaat onder chronische gezondheidsklachten, dan ook aan om op zoek te gaan naar een kPNI therapeut in de buurt en het heft in eigen handen te nemen.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0
error: Auteursrechtelijk beschermd.