Het gouden windei

gouden windei 2013Natuurlijk altijd weer leuk dat gouden windei. Laten we deze keer eens zien welke puntjes van de ijsberg zijn uitgekozen qua misleiders.
Douwe echberts (natrena), Festini (unilever), redbull, Hema en AH ‘puur en eerlijk’ (lees gerommel en misleidend).
Stemmen kan hier. Ook al is PraktijkvanUnen het niet eens met alles wat Foodwatch zegt omtrent voeding, ze doen geweldig werk om de malafide praktijken van de voedingsmiddelenindustrie bloot te leggen en aan de kaak te stellen.

Als het aan mij lag was er ook nog een voorronde met nog meer producten, zodat we van nog meer op de hoogte zouden zijn dan deze 5 producten. In 2012 en 2011 won Unilever met hun misleidende rommel Becel en witbrood met ‘vezels’. Ook dit jaar zijn deze meesteroplichters weer genomineerd. Andere genomineerden van de afgelopen jaren waren onder andere: Peijnenburg, Zonnatura, Hero fruit&co, Slankie, Nestle, Liga, Honig en Crystal clear.

Zie de rode draad
Valt u iets op? Het zijn vooral (grotere) merken die iets hebben te verbergen. Waarom? Omdat ze producten maken. Geen voeding.
Voeding is voeding en dat is goed zoals het is. (dus ook genetisch manipuleren is uit den boze!)
Voeding hoef je niet te hypen of aan de man te brengen. Een banaan is een banaan en is gezond. Je hoeft niemand te overtuigen dat daar vitamines inzitten. Datzelfde geldt voor gezonde vetten in avocado’s, anti-oxidanten in bessen etc.

Ontwijk de rode draad
Bedrijven doen echter zwaar hun best om ons te overtuigen dat wij hun producten nodig hebben en daarbij schromen ze niet om de waarheid om te buigen in hun voordeel. Bovenstaand is in elk geval een goede lijst met merken waarvan is gebleken dat ze consumenten voorliegen. Het makkelijkst om natuurlijk niet ‘genaaid’ te worden is om voeding te kopen en geen producten;
Een stuk gezonder voor iedereen.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
error: Auteursrechtelijk beschermd.