Een sprinkhaan in je buik! Insecten eten

Insecten eten!

Vandaag ben ik de Sligro uitgelopen met een sprinkhaan in mijn buik.
Een vriendin wees me op het feit je bij de Sligro terecht kunt voor eetbare insecten waarop ik op onderzoek uit ben gegaan. En jawel, 3 soorten in plastic potjes stonden mij aan te staren. Meelwormen, sprinkhanen en nog een soort wormen. Allemaal gebakken en klaar voor gebruik.

insecten_etenDe beste man van de slagerij legde het een en ander uit, waarop hij zei dat ik best een sprinkhaan mocht proeven. Dat aanbod sloeg ik niet over! Het voelde wel wat onwennig toen ik die kop en romp zonder vleugels overhandigd kreeg, maar wie A zegt…
De sprinkhaan was lekker crunchy en kreeg naar mate ik er langer op kauwde een steeds lekkerdere smaak.


Voordelige insecten
:
Grappig is dat veel mensen wellicht gruwelen bij het lezen van deze post, terwijl we een veel groter deel van ons bestaan hebben overleefd op onder andere insecten eten dan op brood. Insecten zijn qua voedingwaarde ook superieur aan vee. Ze leveren per gewicht veel meer eiwitten op! Koeien hebben enorme hoeveelheden water nodig, massa’s graan en mais waarvoor ook weer akkers en water nodig zijn.
Dat x een aantal jaar en dan kun je eindelijk wat kilo’s vlees snijden.

Insecten kosten veel minder en leveren meer eiwitten op per gewicht. Gezien in de toekomst de huidige manier van voedselvoorziening wellicht niet houdbaar is, kan het interessant zijn om nu alvast eens te gaan experimenteren met insecten eten. Je hoeft ze natuurlijk niet perse zo uit de hand te eten. Op internet zijn er allerlei recepten te vinden hoe je insecten kunt verwerken in allerlei gerechten zodat de stap kleiner wordt!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
error: Auteursrechtelijk beschermd.