Kinderartsen bezorgd om voedingstoestand kinderen

Kinderartsen in Nederland maken zich zorgen over de voedingstoestand van Nederlandse kinderen. Dit staat in de nieuwe Voeding Nu die deze week is uitgekomen.

‘Als beroepsgroep moeten wij, samen met andere belanghebbenden, onze stem hierover laten horen’, zegt Koen Joosten, kinderarts van het Erasmus Kinderziekenhuis in Rotterdam en voorzitter van de Commissie voeding van de NVK.

Variatie
In Nederland haalt een groot deel van de kinderen niet de aanbevolen hoeveelheid groenten terwijl het belang van een adequate inname duidelijk zou moeten zijn. ‘Als het niet lukt kinderen een gevarieerde maaltijd met voldoende groenten te laten eten, zo stelt Joosten, ‘dan kun je je afvragen of het sowieso lukt om een tot een gevarieerd voedingspatroon te komen.’

Preventie
Hoe er meer aandacht gevestigd kan worden op de voedingstoestand van kinderen weet Joosten nog niet. Volgens hem kunnen kinderartsen een grote invloed hebben omdat de artsen per jaar honderdduizenden zieke kinderen zien. Kinderartsen zouden hun autoriteit ook moeten laten gelden bij preventie van gezondheidsproblemen bij kinderen, vindt Joosten.

(Origineel bericht: Hans Kraak – voedingnu.nl)

PraktijkvanUnen:

Verandering
Helaas komt tijdens de opleiding van reguliere artsen voeding nauwelijks aanbod. Nog geen 1% van de lestijd gaat over wat voeding kan doen voor de gezondheid. Dit in tegenstelling tot de orthomoleculaire kPNI waarbij voeding continu verweven zit in elk aspect van gezondheid. U kunt dan ook niet verwachten van artsen dat zij vanuit hun achtergrond enig onderbouwd advies kunnen geven omtrent gezonde en ongezonde voeding, laat staan hoe voeding gebruikt dient te worden in ziektepreventie.

Hier ligt dan ook een geweldige kans voor de orthomoleculaire kPNI in het verbeteren van zowel de volksgezondheid, als het terugdringen van veel onnodig leed bij (jonge) kinderen. Wanneer ouders met (chronisch) zieke kinderen besluiten om direct gebruik te maken van de juiste kPNI therapeut kunnen zij een lange malenmolen van bezoeken aan arts/specialist vermijden alsook het gebruik van chemische medicatie die vaak niet nodig is.

Nu en de toekomst
Met de holistische kijk en de natuurlijke therapievorm is kPNI uitermate geschikt voor kinderen om tot een optimale gezondheid te komen, zowel preventief als therapeutisch. Gezonde opvoeding is de basis voor gezonde vrolijke kinderen en idealiter begint dit al met een gezonde zwangerschap. Daarnaast zal het inspelen op leefstijlaspecten als voeding en bewegen voor de te behandelen kinderen, de kans vergroten op een gezond leven als volwassene wanneer dit advies voortgezet wordt.
Ouders kunnen mee profiteren door de leefstijladviezen voor het kind ook op te volgen.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0
error: Auteursrechtelijk beschermd.