Ouders willen invloed schoolkantine

Een gezondere schoolkantine met dank aan de ouders?
Uit een onderzoek blijkt dat twee op de drie ouders meer invloed wil op het aanbod van de schoolkantines. Zij vinden dat de school met hen moet samenwerken om te zorgen voor een gezonder aanbod in de kantine en automaten.
Door:

ouders willen invloed op gezondheid schoolkantineEen goede ontwikkeling dat ouders zich bewuster en verantwoordelijker voelen voor de voeding van hun kinderen. Voeding is namelijk van enorme invloed op de leerprestaties en het gedrag van onze kinderen. Hoe kun je verwachten dat onze kinderen presteren en zich lekker in hun vel voelen bij een dieet van marsen, saucijzenbroodjes en cola?

Zitten daar de nodige vitamines, mineralen, eiwitten, vetten en koolhydraten in die ze zo hard nodig hebben? Totaal niet. Het zijn (wellicht) lekkere, maar ontstekingsbevorderende calorien die afbreuk doen aan de gezondheid.

De vraag is echter wat is wel gezonde voeding? Het onderzoek is uitgevoerd mede door het voedingscentrum (oneerlijk over eten). Wat deze organisatie nu wil doen is schoolbrigades oprichten om gratis adviezen op scholen te geven over hun ziekmakende schijf van 5.

Eerlijk is eerlijk, wanneer de frituur wegvalt en er meer groenten en fruit inkomen is dat absoluut winst.
Daar kan ik alleen maar achter staan. Maar om het resterende aanbod aan koolhydraatrijke (verhitte) graan, zuivel en lightproducten nou gezond te noemen is duidelijk een stap te ver.

Nu weet jij als PraktijkvanUnen-blog lezer natuurlijk beter dan dat en mijn vraag aan jou is:
Wat zou jij doen als jij invloed had op de schoolkantines? Blijven die automaten staan?
Wat zou het aanbod aan voeding zijn in de kantine? Of gewoon zelf eten meegeven?

Vertel mij hieronder hoe jij het aan zou pakken als jij het voor het zeggen had:

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0
error: Auteursrechtelijk beschermd.