Petitie aftreden edith schippers

http://petities.nl/petitie/aftreden-geeist-van-minister-schippers

Bij deze wil ik iedereen die dit leest oproepen om te tekenen.
Reden?

Te warme banden met de tabaks/farmaceutische lobby [1] waardoor die bedrijven over de rug van onze gezondheid winst kunnen maken. Naast het in de watten leggen van deze ziekmakende bedrijven steunt zij dit ook nog eens met ons belastinggeld.
Zo wordt er al jaren 100.000 euro per jaar geschonken aan een praatgroep voor steenrijke medicijnfabrikanten(!)
Een minister die zulke warme banden heeft met bedrijven die onze gezondheid schaden is een gevaar voor onze volksgezondheid.

Ze ´gelooft´ niet in complementaire behandelmethodes omdat ze volgens haar niet wetenschappelijk onderbouwd zijn. Ze geeft aan alleen de reguliere wetenschap als goed te beschouwen gezien deze volgens haar als enige ‘evidence based’ is.[2] Deze uitspraak geeft aan hoe bekrompen ze is en hoe weinig zij weet van gezondheidszorg. Ten eerste zijn er behandelmethodes die op een natuurlijke basis compleet evidence based werken. Vaak presteren deze methodes zelfs beter dan medicijnen.
Daarnaast komt tegenwoordig aan het licht dat enorm veel onderzoek naar de werking van medicijnen gelogen is, gefraudeerd of niet betrouwbaar is. Haar mening over de werking van de reguliere ziekenzorg is hiermee dus een kaartenhuis in een orkaan.

Zij verkondigd deze mening in een video boodschap aan een hele nare enge club waar elke (zichzelf respecterende) minister ver bij uit de buurt zou moeten blijven. Het mag niet zo zijn dat iemand met zo’n beperkt en gekleurd beeld beslissingen kan maken voor ons als volk.

Uit een recente aflevering van Zembla [3] blijkt dat edith schippers het niet belangrijk vindt om zwangere vrouwen te waarschuwen over de gevaren van hormoondisruptors; stoffen die in alledaagse producten zitten die kunnen bijdragen aan miskramen, geboorte-afwijkingen, kanker en andere hormonale ellende. Terwijl Denemarken de burgers massaal informeert, ziet zij geen reden om mensen te informeren door (volgens haar) gebrek aan bewijs. Wellicht moeten we eerst honderden of duizenden mensen krijgen die moeite hebben met kinderen krijgen of die borstkanker krijgen…   (of hebben we die niet al?!)

Reden genoeg om het aftreden te eisen van een minister die winst van rijke bedrijven verkiest boven onze gezondheid.
Een tegengeluid is nodig! Stem dus:
http://petities.nl/petitie/aftreden-geeist-van-minister-schippers

[1] http://tabaknee.nl/tabakslobby/de-mensen-achter-de-lobby/28-de-mensen-achter-de-lobby/95-edith-schippers-minister-van-de-tabakswerkgevers
http://www.wanttoknow.nl/nieuws/edith-schippers-waar-rook-is-is-vuur/
http://www.nujij.nl/politiek/schippers-doet-niets-aan-greep-farmaceutische.16323920.lynkx
http://www.nujij.nl/politiek/ton-subsidie-naar-overlegclub-rijke.25298216.lynkx
[2] http://www.youtube.com/watch?v=-TBIPHQ-lHU
https://www.google.nl/search?q=onderzoek+medicijnen+fraude&ie=utf-8&oe=utf-8&rls=org.mozilla:nl:official&client=firefox-a&gws_rd=cr&ei=v8i9UqKsJOPS0QXb34CwDQ

[3]http://zembla.incontxt.nl/seizoenen/2013/afleveringen/19-12-2013

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
error: Auteursrechtelijk beschermd.