Hou jij jouw hersenen ook zo jong?

Seks is goed voor jouw hersenen. Niet alleen vermindert het stress en verbruik je er caloriën mee, maar ook de grijze massa in je bol wordt opgefleurd met fijne stofjes.

seks goed voor hersenenUit onderzoek in de USA blijkt dat seks bijdraagt aan (in elk geval bij muizen) bijdraagt aan de aanmaak van meer neuronen in de hippocampus.

De afdeling in je hoofd die zich onder andere bezig houdt met het langetermijngeheugen en het opslaan van herinneringen.

 

De nieuw aangemaakte neuronen en toename in cognitieve vaardigheden namen weer af wanneer de muizen blootgesteld werden aan lange periodes zonder seksuele activiteit.
Dit kan ook bijdragen aan het feit dat ouderen die seksueel actief zijn minder kans hebben op neurodegeneratie dan leeftijdsgenoten die dit niet zijn.

Het is dus (als het goed is) gratis, lekker, gezond, het maakt je gelukkig, slanker en slimmer.
Drie keer raden wat er op jou to-do-lijstje komt voor deze week 😉

Mocht je nou voorzien zijn van een laag libido of andere issues hebben die je in de weg zitten om te genieten van een fijn seksleven? Dan kan er sprake zijn van een hormonale disbalans of andere achterliggende reden die opgelost moet worden.
Hiervoor kun je contact met mij opnemen.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
error: Auteursrechtelijk beschermd.