Sushi Gember = ONgezond

Sushi gember. Het kan erg lekker zijn.
En het idee van gember is ook geweldig.

Want de medicinale eigenschappen van gember worden overvloedig aangetoond
in de medische literatuur. Van ontstekingsremmende functies tot in de strijd
tegen kanker.

Gember an sich is dus meer dan verantwoord in een gezond dieet.
Maar zoals altijd is er gember en gember.
En vandaag schrok ik toch wel toen ik in de supermarkt stond en
sushi gember zag, in dit geval van het merk saitaku.

Ik dacht ik zal eens kijken wat er in zit, gezien als je als consument enigzins
kritisch bent inmiddels wel weet dat je bij de meeste producten wel op een of
andere manier… genaaid wordt.

Sushi Gember Ongezond

 

Zo ook hier.
De gezonde gember wordt voorzien van niet 1 zoetstof…

Niet 2…

Nee niets eens 3…

maar VIER verschillende zoetstoffen!

sushi gember

Waaaarom?!
Echt waar. Waarom?

Is dit verantwoord?
Nee. Zo is ingelegede gember dus niet gezond.

Ik heb het gevoel dat de sushi eter soms toch wat bewuster bezig is.
Groenten, vis, zeewier, gember… allemaal gezond.
Willen we die heerlijke pure ingrediënten dan verpesten met chemische
toevoegingen?

Moeten die jarenlange westerse drang naar zoet verder in stand
worden gehouden?
Alsjeblieft niet!

En dan met maar liefst 4 chemische toevoegingen die ook nog
eens ongezond zijn.

Wat zit er in aan zoetstoffen in de sushi gember?

  • Aspartaam
  • Sucralose
  • Sacharine
  • Acesulfaam-K

De sushi gember zoetstoffen worden in verband wordt gebracht met:

  • neurologische klachten
  • typische fibromaylgie klachten
  • verandering darmflora
  • slechtere glucose tolerantie (inkopper naar diabetes)
  • slechtere nierfunctie
  • prikkelbare darmsydnroom
  • het wordt zelfs in verband gebracht met kanker

 

We identify NAS-altered microbial metabolic pathways that are linked to host susceptibility to metabolic disease, and demonstrate similar NAS-induced dysbiosis and glucose intolerance in healthy human subjects. Collectively, our results link NAS consumption, dysbiosis and metabolic abnormalities, thereby calling for a reassessment of massive NAS usage.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25231862

Consumption of ≥ 2 servings per day of artificially sweetened soda is associated with a 2-fold increased odds for kidney function decline in women.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20884773

The results showed an increase in gene expressions concerning all the investigated genes especially in organs with a high proliferation rate: lymphoreticular organs, bone-marrow and kidney.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20884773

en nog veel meer is online te vinden.

Is de hoeveelheid in de sushi gember alleen genoeg voor klachten?
Dat kan ik zo niet zeggen.
Maar in hoeveel producten zit het wel niet?

Ik zie het terug in de gekste dingen zoals:

  • vleesbeleg
  • augurken in pot
  • salades!
  • allerlei kant-en-klaar producten
  • snoep
  • softdrinks en andere drankjes ‘zonder suiker’
  • light producten

Het stapelt zich zo op en je hebt geen idee hoeveel je binnen krijgt
van dit chemische experiment.

Sushi gember recepten

Ook leuk, maak het eens zelf.
Online kun je verschillende recepten vinden om
zelf ingemaakte gember te maken.

Hier wordt aardig wat suiker in gebruikt, maar dit
is nog altijd beter voor je lichaam dan de chemische
zoetstoffen. Suiker is natuurlijk en beter herkenbaar
voor je lichaam dan stofjes uit een laboratorium.

Sushi Gember conclusie

 

Vanzelfsprekend kun je af en toe eens genieten van dingen die
niet zo gezond zijn maar wel heel lekker.
Het gaat juist om de alledaagse dingen die je gebruikt die verziekt
worden met ingrediënten die er helemaal niet in hoeven.

En in dit geval ook nog eens 4!

Grappig genoeg staat op de Saitaku sushi gember site:

Veel sushigember is kunstmatig roze gekleurd maar gember is van nature niet roze.Onze Saitaku Ginger wordt niet kunstmatig gekleurd en heeft dus de natuurlijke kleur met een volle, subtiel zoete smaak.

Oftewel trots dat ze niet kunstmatig gekleurd zijn.
Maar wel met een volle zoete smaak.
En aan het eind laten ze voor het gemak maar even
weg dat die ‘volle zoete smaak’ komt van maar liefst
vier chemische toevoegingen!

Lekker misleidend.

Zoals altijd: Let op labels!
Vermijd rare E-nummers zoals zoetstoffen en smaakversterkers.
Eet je voeding zo puur en vers mogelijk.

En als je nare /  onverklaarbare klachten hebt,
begin gewoon eens met het vermijden van dit soort producten
die vol zitten met onnodige, ongezonde E-nummers.

En gebruik ook eens heerlijke verse gember in de keuken
of in thee.

sushi gember saitaku

 

error: Auteursrechtelijk beschermd.