Vermijdt deodorant en Alzheimer

Orthomoleculaire TIP van Walter Faché

alzheimer deoderantMaak zelf deodorant met kokosolie en etherische olie

Deodorants worden bij massa’s in de oksels gesmeerd, gespoten en gerold. Fabrikanten verzekeren een urenlange werking. Wie verder kijkt dan de rozengeur (en maneschijn) van de advertenties houdt het niet voor mogelijk dat een producent zoveel giftige stoffen in zo’n klein busje kan proppen. Al deze chemicaliën worden via de huid gretig opgenomen door de talrijke lymfeklieren in de oksels.

 

Een natuurlijk alternatief is kokosolie. Deze olie weert de bacteriën en schimmels die de geuren veroorzaken en bevat geen schadelijke chemische stoffen. Misschien niet zo sexy, maar alzheimer of borstkanker, veroorzaakt door het aluminium in deodorants, zijn dat evenmin.

Wil je toch lekker ruiken, gebruik dan etherische oliën. Maak de kokosolie vloeibaar (au bain-marie), voeg een paar druppels van je favoriete geur(en) toe en je hebt een (h)eerlijk en doeltreffende product met cosmetische én medische werking.

Je hoeft niet bang te zijn dat het vetvlekken maakt in je kleding. Kokosolie trekt heel snel in de huid en laat alleen een zacht gevoel en een lekker geurtje achter. Kies wel voor niet-ontgeurde kokosolie.

De beste en meest doeltreffende natuurlijke deodorant is echter een inwendige zuiveringskuur om alle afvalstoffen uit je lichaam te verwijderen.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
error: Auteursrechtelijk beschermd.