Herhaling: Vitaminwater is Niet gezond!

vitaminwater slechtMet hun onnatuurlijk felle kleuren, leek het ‘vitaminewater’ van Coca-Cola al een stuk minder gezond dan de naam doet vermoeden. Toch pikten fitnesscentra en supermarkten het gretig op. Coca-Cola zelf heeft nooit ontkend dat het drankje niet gezond is, al deden ze er wel alles aan om de consument te overtuigen dat het niet ongezond is, omdat het ‘voedzaam’ is. De reclamewaakhond in Groot-Brittannië floot het bedrijf terug en verbood het om het drankje nog op die manier te promoten.

Het verbod kwam er vooral omdat Vitamin Water 23 gram suiker per halve liter bevat. De organisatie vond dat een drankje met zoveel suiker niet als ‘voedzaam’ kan aanzien worden.

Toch zijn er nog altijd mensen die denken dat ze met vitaminwater een gezond alternatief hebben voor andere frisdranken. Helaas is vitaminwater net cola zonder koolzuur met een ander kleurtje. U hoeft ook niet te verwachten dat een bedrijf als Coca-Cola daadwerkelijk met iets gezonds op de markt zou komen.

Tip:
In plaats van een lading suiker in de vorm van het dikmakende fructose, kleurstof en een paar synthetische vitaminen, bent u beter af met water en groene of kruidenthee.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
error: Auteursrechtelijk beschermd.