Wat Midas Dekkers mist in zijn dieet

midasdekkers_pauwwittemanDie Midas Dekkers, te gast bij Pauw en Witteman als bioloog.
Midas Dekkers mocht aan tafel meepraten over voeding tussen verschillende gasten die niet allemaal verstand van zaken hadden.

Charlatan! Oplichter! Flikker toch op! Woorden uit de mond van Midas, die ik nog ken van het programma klokhuis vroeger. Herinner jij je dat ook nog? Daar kwam hij altijd dingen uitleggen wat toen heel interessant was en kalm dat ie dat deed! Wat is er gebeurd? Hij kwam over als een nare zure man, die zijn gebrek aan verstand van zaken botvierde op Kris Verburgh middels een scheldpartij.

[youtube link=”https://www.youtube.com/watch?v=nWbdOd-JQ9w” width=”590″ height=”315″]

Een calorie is een calorie! Er zijn geen verschillende caloriën!
Zwaar overtuigd riep Midas die naar de overkant van de tafel. Jaja Midas, de eenheid qua energie is hetzelfde, maar qua uitwerkingen niet. Caloriën verdeeld in eiwitten, suikers en vetten hebben andere functies en dus ook uitwerkingen. Energie, herstel, immuunfunctie, opbouw en herstel etc. De ene calorie is de andere calorie niet.

Het is te merken dat Midas zeer egocentrisch denkt; zijn waarheid is de waarheid en hij blaft alles wat anders is af als leugens en oplichterij. Nu hoeft hij het natuurlijk niet eens te zijn met Kris of wie dan ook, maar de manier waarop is haast shockerend. Volgens Dekkers zou de wetenschap zelfs niets meer te weten gaan komen over voeding. Alles wat er te weten valt is er nu. Dit is het. En veel gezonder van voeding worden we ook niet meer…

Wat Midas Dekkers mist in zijn dieet:
We merken dus wat agressief gedrag en ook het gebrek om zich goed aan te passen aan de situatie en andere meningen. Hij is dus wat star en niet echt vloeibaar.
Typisch kenmerken voor mensen die een tekort hebben aan omega3 vetzuren. Eet deze man ooit vis? Ik betwijfel het, maar ik raad het hem wel ten zeerste aan. Midas, als je dit leest: EET VIS! VETTE VIS! 2 keer per week!

De omega3 vetzuren maken je celmembranen lekker vloeibaar waardoor je beter om kan gaan met allerlei situaties en waardoor je niet zo snel agressief wordt. Al die stofjes in je hoofd zullen beter aandokken op hun receptoren waardoor je je niet hoeft te verlagen tot scheldpartijen. Het is ook aangetoond bij verschillende onderzoeken in gevangenissen waar de gedetineerden omega3 kregen toegediend. De agressie daalde hierdoor vervolgens dramatisch.

Dus, Midas, voordat je weer eens op tv komt om je mening te geven over wat gezonde voeding zou moeten zijn, geniet eens van een lekker stukje haring, zalm, tonijn… wat je wilt.

Heb jij nog tips voor Midas of het voedingscentrum? Laat het weten via een commentaar hieronder:

Niks te melden? Schrijf je dan lekker in op mijn nieuwsbrief bovenin voor goed advies… EN de kans op een Gratis boek!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0
error: Auteursrechtelijk beschermd.