Gluten allergie

Glutenallergie is een zeldzame allergie tegen één of meerdere eiwitten van het gluten-complex in granen.
Het is een gewone allergie die op kan treden tegen diverse sub-eiwitten in dit complex.

De verschijnselen zijn gelijk aan die van andere voedselallergieën.
Glutenallergie kan dus optreden tegen één of meerdere granen, zoals tarwe, haver, teff of andere granen. Alleen via een speciaal eliminatiedieet kan gevonden worden tegen welk type gluten, en dus tegen welk graan, de allergie is gericht.

Vaak wordt besloten het gebruik van gluten (tijdelijk) te staken wat een goed idee is. Mensen hebben namelijk geen enkel nut bij het nuttigen van gluten. Vervolgens merkt men soms dat er geen allergische reactie meer is, door het wegnemen van de gluten. Daarmee is echter de allergie niet genezen!

Een (gluten) allergie houdt in dat er een probleem is met het binnenkomen van ongewenste substanties in het lichaam. Dit houdt dus ook in dat wanneer er geen gluten meer genuttigd wordt, er nog steeds substanties het lichaam in kunnen komen die er niet horen.
Dit kan op den duur leiden tot andere allergien en in de ergste gevallen auto-immuunziektes.

Zo heeft bijvoorbeeld de schildklier auto-immuunziekte hashimoto’s te maken met gluten.

Indien u last heeft van een glutenallergie is het naast het mijden van gluten zeer verstandig om een herstelbehandeling uit te voeren zodat de oorzaak voor de allergie verholpen wordt. U zult hierna zelfs weer gluten kunnen eten zonder allergische symptomen gezien het  ‘gat’ wordt gedicht. (dit wordt echter niet aangeraden)

Neem direct contact op voor een gratis intakeformulier en om
de mogelijkheden vrijblijvend te bespreken.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0
error: Auteursrechtelijk beschermd.