Osteoporose

Osteoporose kan tientallen jaren aanwezig zijn zonder symptomen en klachten,
totdat iemand ‘zomaar’ een bot breekt.

Osteoporose behandeling maar dan effectief? Lees verder:

Osteoporose is het gevolg van afgenomen bot-massa en verstoring van de bot-matrix.Dit leidt tot een afname van de sterkte van de botten en een verhoogd risico op botbreuken, van met name de wervelkolom, heup, pols, bovenarm en bekken. Het risico op breuken neemt toe met de leeftijd; het betreft met name personen die ouder dan 75 jaar zijn. Een op de twee vrouwen en een op de vijf mannen van 50 jaar of ouder zal ten minste een botbreuk ten gevolge van osteoporose oplopen.

Verloop Osteoporose

Er zijn allerlei factoren van invloed op de sterkte van botten en dus ook op het risico van osteoporose. Onder andere beweging & voeding zijn van enorme invloed net als bij artrose. Daarnaast zijn ook elementen als o.a. zonlicht en de juiste hormoonbalans enorm belangrijk.

Osteoporose kan tientallen jaren aanwezig zijn zonder symptomen en klachten, totdat de persoon ‘zomaar’ een bot breekt. Dit ‘zomaar’ breken is dus het resultaat van een onzichtbaar afbraakproces door verscheidene negatieve invloeden.
Helaas zijn er ook veel mythes omtrent osteoporose, zoals hoe meer calcium deste beter. Mede dankzij dit soort mythes staat Nederland dankzij ons enorme zuivel / calciumgebruik qua osteoporose bovenaan in de wereld.

Osteoporose behandeling

Osteoporose is dan ook zeer goed te voorkomen en te behandelen op een natuurlijke manier.
Botten zijn door hun structuur met veel cellen goed op te bouwen en te herstellen. Daarvoor dienen wel de juiste omstandigheden gecreëerd te worden.

De verkeerde behandeling bestaat uit simpelweg:

  • zuivelproducten aanbevelen
  • calciumtabletten gebruiken

Waarom is dit verkeerd?
Osteoporose ontstaat niet door een zuivel/calciumtekort.
Sterker nog, een overschot kan het ook in de hand werken.

Er zijn verschillende mineralen, hormonen e.d. nodig als bouwstoffen.
Maar zonder prikkels tot herstel gebeurt daar niets mee.
En dat mist ook in de standaard behandeling.
Vandaar ook dat standaard behandeling veelal niet tot resultaat leidt.

Samen met u kan ik kijken naar de huidige situatie en in kaart brengen hoe ook u de juiste omstandigheden kunt creëren om weer sterkte botten te krijgen. Zo kunt u niet alleen huidige botbreuken / scheuren beter genezen, maar ook breuken in de toekomst voorkomen.

Heeft u hulp nodig bij het verbeteren van uw botdichtheid, genezing en wilt u botbreuken voorkomen?
Neem contact op en bespreek met mij vrijblijvend de mogelijkheden.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
error: Auteursrechtelijk beschermd.