Leaky gut

Leaky gut

Leaky gut is een engelse vertaling voor lekke darm, en eigenlijk de letterlijke verwoording voor die toestand: een lekkende darm.

Bij leaky gut laten uw darmen meer door dan hoort. De darmwand staat dan meer open door bepaalde omstandigheden. Normaliter is wat het lichaam binnenkomt een zeer selectief proces, waarbij slechts doorgelaten wordt wat binnen hoort. Bij leaky gut werkt dit systeem niet meer en komen er dus stoffen binnen die niet binnen horen. Dit zorgt uiteindelijk voor enorme gezondheidsklachten. Een scala aan gezondheidsklachten dat niet direct met de darmen te maken heeft kan toch diens origine daar vinden zoals bijvoorbeeld reuma(!)

Een groot deel van de bevolking kampt (onwetend) met het lekke darm syndroom wat zich uiteindelijk kan vertalen in o.a. ontstekingen en vermoeidheid tot en met auto-immuunziektes.

De griekse wijsgeer Hippocrates sprak 2500 jaar geleden al uit dat “elke ziekte in de darm begint”. Een darmherstelbehandeling is dan ook van onschatbare waarde voor uw gezondheid nu en in de toekomst. Zolang de darmen niet in optimale toestand zijn, staat de poort eigenlijk open voor allerlei ziektebeelden die zich stil op de achtergrond ontwikkelen. Dit is een van de redenen waarop dat het zo belangrijk is om leaky gut serieus te nemen.

Leaky gut testen:
Er zijn testen die leaky gut kunnen aantonen, maar deze testen zijn niet altijd 100% accuraat. Daarnaast zijn deze testen niet via huisarts of specialist te krijgen, gezien de orthodoxe medici niet geloven in het bestaan van leaky gut. Gelukkig is laboratoriumonderzoek niet nodig om te ontdekken of uw last heeft van een lekkende darm. Uit het gesprek en uw klachten vertellen 100% accuraat of u hier last van heeft of niet.

Leaky gut behandeling:
Gelukkig is leaky gut goed aan te tonen en ook uitstekend te behandelen.
PraktijkvanUnen is gespecialiseerd in darmbehandelingen waaronder het genezen van leaky gut

Ik help u bij een natuurlijke en complete darmreparatie en floraherstel;
Neem nu contact op voor een consult: