Hypercholesterolemie

Hypercholesterolemie

Cholesterol is één van de substanties die de grootste hoeveelheid aan mythes en onwaarheden met zich meedraagt, en daarmee ook de meeste onjuiste behandelingen.

Cholesterol is een vetachtige, niet in water oplosbare, stof die in ons lichaam onder andere als bouwstof wordt gebruikt. Het is een onmisbare stof voor het menselijk lichaam. Echter, een teveel aan cholesterol is slecht voor de gezondheid.

Hypercholesterolemie is een toestand waarbij een TE hoog gehalte cholesterol in het bloed aanwezig is. Bewust zeg ik TE hoog, gezien TE slecht is. Een hoog cholesterolgehalte hoeft niet slecht te zijn, en kan zelfs nodig zijn voor uw gezondheid. Enkel een totaal cholesterolwaarde zegt dan ook vrij weinig, gezien dit niets zegt over het HDL/LDL, triglyceriden, de reden van de verhoging en of er sprake is problemen met het cholesterol.

Iemand kan aan de hand van enkele een totaalcholesterolwaarde dan eigenlijk ook niets aan of afraden, en al helemaal geen medicijnen. Cholesterol wordt bijv. gebruikt door het immuunsysteem.

Stel nou dat uw cholesterol hoog is om een reden (bijv. afweer tegen bacteriën) en u verlaagt het cholesterol… wat zou er gebeuren met die bacteriën?

Cholesterol verlagen / statines:
Doorgaans worden er, ook zonder de oorzaak te weten, cholesterolverlagende medicijnen gegeven: statines.
Deze medicijnen remmen de aanmaak van cholesterol, maar zijn ten zeerste af te raden om de volgende redenen:

  • Statines remmen ook de aanmaak van andere vitale stoffen die belangrijk zijn voor uw immuunsysteem en energieproductie
  • Over statines wordt nog altijd gediscussieerd of er gedegen bewijs is voor hun werking of niet
  • Statines zijn medicijnen en hebben dus altijd negatieve bijwerkingen
  • Statines verlagen het cholesterol, terwijl dit een functie kan hebben. Een onderliggende oorzaak kan hierdoor verslechteren

Te hoog cholesterol verlagen:
Bij PraktijkvanUnen kunt u terecht voor professionele hypercholesterolemie behandeling. Er wordt ten eerste gekeken naar wat de mogelijk oorzaak kan zijn. Wordt deze gevonden en opgelost dan kan het cholesterol vanzelf dalen. Daarnaast wordt u geholpen met de juiste adviezen op het gebied van voeding, beweging en leefstijl etc. om uw cholesterolwaarden te optimaliseren en hart & vaatziekten te voorkomen.

Neemt u nu contact op voor professionele hulp bij cholesterolproblemen:

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
error: Auteursrechtelijk beschermd.