Overgewicht en voeding

Overgewicht en voeding

Overgewicht is omgeven door allerlei mythes die het voor u moeilijk maken om te ontdekken hoe u uw ideale gewicht kunt bereiken. Nog altijd wordt geroepen dat mensen minder moeten eten en meer moeten sporten.

Zo werkt het echter niet! Het lichaam is geen simpele huls waarbij een rekensom werkt als: minder calorien erin + meer calorien eruit = afvallen

gezond afvallen bredaOvergewicht is een groeiend probleem in de westerse wereld. Een groeiend percentage van de bevolking kampt met overgewicht, (morbide) obesitas en ook al op steeds vroegere leeftijd. Veranderingen de laatste decennia op het gebied van leefstijl, voeding, beweging, gifstoffen en stress hebben een enorme invloed op ons.

Het mag duidelijk zijn dat wij als mensen moeite hebben om aan te passen aan onze veranderde omgeving. Deze moeite blijkt ook uit het feit hoeveel mensen moeite hebben met het bereiken en/of behouden van een gezond gewicht. De afgelopen jaren zijn er talloze dieeten voorbij gekomen, maar zijn wij er op vooruit gegaan? We worden over het algemeen nog altijd met ons allen dikker. Mensen die het wel bereiken om gewicht kwijt te raken, zien het vaak met rente weer terugkomen: ze zijn dan nog dikker van voor het lijnen.

Mythes over overgewicht en afvallen:
Naast de mythes over calorien erin/eruit zijn er nog meer mythes die dieetgoeroes, dietisten en doktoren hanteren waardoor u niet uw ideale gewicht zult bereiken en/of behouden. Denk bijvoorbeeld aan het zwartmaken van vetten, het promoten van lightproducten, het aanraden van urenlange workouts enzovoorts.

Daarnaast zijn mensen die willen afvallen gefocust op gewicht terwijl er een belangrijk verschil is. U wilt ongezond vet kwijtraken, maar spiermassa behouden. Gezien spiermassa zwaarder is dan vet kunt u er dus met hetzelfde gewicht strakker uitzien, als u de verhouding tussen deze twee verandert. Als u spier afvalt gaat uw vel extra hangen en krijgt u niet het strakke lichaam waar veel mensen naar verlangen.

Bij PraktijkvanUnen kunt u terecht om constructief te werken aan uw overgewicht.
Of u nu te maken heeft met diabetes, obesitas of gewoon gezond afvallen.

Eindeloos sporten en verhongeren is contraproductief, lijnen en dieetpillen werken niet.
Bij PraktijkvanUnen wordt alles in kaart gebracht wat van invloed is op uw overgewicht:
voeding, stress, hormonale disbalans, beweging, orgaanfunctie, ontgifting etc.

Wilt u starten met:
[check_list]

  • uw ongezonde vet inwisselen voor spieren?
  • lekker strak in uw vel zitten?
  • zich gezond en energiek voelen?
  • weer die leuke kleinere kledingmaten passen?
[/check_list] Maak dan nu een afspraak om uw ideale gewicht te bereiken en te behouden:

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0
error: Auteursrechtelijk beschermd.