Onvruchtbaar

Onvruchtbaar

Vruchtbaarheidsstoornissen komen vaak voor: naar schatting krijgt 10 tot 15% van de Nederlandse paren hiermee te maken.

Bij de meeste vruchtbare paren is de maandelijkse kans om zwanger te raken ongeveer 25%. Dit percentage wordt als ‘normaal’ beschouwd omdat dit het gemiddelde is. 25% kans zie ik echter ook al als vermindert vruchtbaar. Deze kans neemt af met het stijgen van de leeftijd van de vrouw. Bij paren met een verminderde vruchtbaarheid ligt deze kans per maand lager. Een verminderde vruchtbaarheid wordt in het medisch jargon ”subfertiliteit” genoemd.

Enkele pijlers die vooraf al vruchtbaarheidsproblemen kunnen aantonen zijn:

  • menstruatieproblemen / PMS
  • PCOS Polycysteus-ovariumsyndroom
  • cystues borstweefsel
  • acne / slechte huid
  • zwaar overgewicht / veel buikvet
  • diabetes / insulineproblemen

Opvallend is dat er veelal gepraat wordt over de ‘kans’ om zwanger te worden. Dit doet vermoeden alsof het een kwestie van geluk is en u overgeleverd bent aan het lot. Dit is echter ver van de waarheid.
Zwanger worden of niet is, ook zeer zeker een kwestie van de juiste omstandigheden scheppen die de kans vergroten.

Met name voordat u zou beginnen met medicatie, operaties of andere ingrijpende behandelingen is het ten zeerste aan te raden om eerst eens te zien of u gezond zwanger kan worden op de natuurlijke manier. Dit bespaart niet alleen tijd & stress, maar zorgt ook voor een veel beter gevoel als stel over de zwangerschap.  Daarnaast heeft een natuurlijke zwangerschap meer gezondheidsbevorderende effecten op de baby.

[quote_simple]U heeft als stel zelf een enorme invloed.
De vraag is, beseft u dit? En zoja, weet u hoe u die invloed kan uitoefenen?[/quote_simple]

Gezond zwanger worden en blijven:
Bij PraktijkvanUnen kunt u terecht om te leren hoe u als stel de perfecte omstandigheden schept om zo gezond mogelijk zwanger te worden en te blijven. Allerlei problemen die ten grondslag kunnen liggen aan het niet zwanger worden of zwanger blijven worden in kaart gebracht. Alles wat van belang is komt voorbij, van uw dieet tot en met hormoonbalans.

Wilt u ook uw kansen op een gezonde zwangerschap maximaliseren?
Neem dan nu contact op voor een consult:

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0
error: Auteursrechtelijk beschermd.